PUGO

1 Posted by - February 17, 2015 - Duurzaamheid, Interieur, Maatschappelijk, Tijdelijk, WikiHouse

Sustainabul

Hogeschool Leiden hecht waarde aan duurzaamheid: in haar onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Om dit te onderstrepen wordt en in aanloop naar de uitreiking van de Sustainabul op 29 mei 2015 extra aandacht besteed aan alle aspecten van duurzaamheid. Hiertoe bezoekt een Pop-up Green Office de 5 onderwijsclusters en de centrale diensten in de maanden februari – mei om bewustwording en zichtbaarheid van duurzaamheid te vergroten bij studenten en medewerkers van Hogeschool Leiden en om te meten hoe duurzaam Hogeschool Leiden is.

Pop-Up Green Office [PUGO]

Een ‘office’ interieurelement dat gebruikt wordt als overlegplek, stawerkplek en zitplek. De ‘PUGO’ wordt op verschillende manieren en op verschillende tijden en op verschillende plekken in het gebouw gebruikt. Het element is ontworpen en gebouwd volgens het WikiHouse-concept door architect Vincent Muller die tevens mede-oprichter is van WikiHouseNL.

Pop-Up:  Snel  [enkele uren] gezamenlijk te bouwen en te demonteren zonder dat daar ingewikkeld gereedschap voor nodig is. Iedereen kan het!

Green: Het interieurobject is flexibel in gebruik, efficiënt gefreesd uit 1 materiaal en de onderdelen zijn lokaal vervaardigd. Restmateriaal kan hergebruikt worden voor nieuw plaatmateriaal. Gezamenlijk bouwen, delen van kennis en ervaring is de maatschappelijke kant van ‘green’.

Opdrachtgever: Piet-Hein van der Ploeg, Hogeschool Leiden

Architect: Vincent Muller, Ontwerpburo MULLER en Stichting WikiHouseNL

CNC freeswerk: Rik Zandvoort, Wouterman Interieur-bouw en Scheepstimmerwerk

Datum: Februari 2015, Leiden