JVS + IJS STEVENSHOF

0 Posted by - January 5, 2016 - Architectuur, Hergebruik, Maatschappelijk, Openbare ruimte


Realisatie Jongerenvoorziening Stevenshof & Clubgebouw IJsvereniging Rijndijk-Hoge Mors

Ontwerp: Het oude onderkomen van de IJsvereniging aan de Dobbedreef is vervangen door een nieuw clubgebouw en wordt vergezeld door een nieuw gebouw voor de Jongerenvoorziening Stevenshof. Het IJsclubgebouw is verplaatst richting de spoorbaan en de jongerenvoorziening is aan de straatzijde gesitueerd om goed bereikbaar en zichtbaar te zijn. De jongerenvoorziening wordt zodanig gepositioneerd dat het uitzicht richting ijsbaan en spoorlijn van de huidige bewoners aan de Zuster Reichertstraat zoveel mogelijk wordt behouden. De constructie van in onbruik geraakte noodlokalen van de gemeente voor een tijdelijke uitbreiding van een basisschool in de Merenwijk in Leiden zijn hergebruikt om een duurzaam plan tegen minimale kosten te realiseren. Met nieuwe gevels, voorzien van verticale houten latten, krijgen de hergebruikte units een ‘tweede leven’.
Locatie: Dobbedreef 1A bij het spoor naast de tennisclub in de wijk Stevenshof, Leiden.
Status: Gerealiseerd in 2015
Opdrachtgever: Gemeente Leiden & IJsvereniging Rijndijk-Hoge Mors
Architect: samenwerkingsverband tussen Raak Architecten, WijS architectuur en Ontwerpburo MULLER
Voor meer info: zie site gemeente Leiden