HOTARK

0 Posted by - October 28, 2010 - Architectuur, Duurzaamheid, Prijsvragen

Het ontwerp: ‘In de HotArk wordt 24 uur per dag geleefd. Het is een expositiewoning waar iedereen zelf kan ervaren hoe comfortabel duurzaam wonen is. Een autarkisch hotel in een woonark. Een HotArk! De HotArk is bedacht vanuit de gebruiker. Techniek is dienend aan het comfort van de mensen die op de woonark verblijven. In de HotArk kunnen 4 tot 8 personen overnachten en ontbijten. Op een prachtige locatie in Amsterdam Oost ervaren zij het comfort van duurzaam drijvend wonen. Voor alle bezoekers, ook de gasten die niet blijven slapen, heeft de HotArk een professionele keuken met een eetruimte hoog boven het water. Hier worden biologische kookworkshops gegeven en lunch en ontbijt bereid. De woonkamer van de demonstratiewoning is geschikt voor kleine bijeenkomsten en presentaties. Zo wordt de woning 24 uur intensief gebruikt.’
‘Het denken vanuit gebruikscycli staat voorop bij het ontwerp van de HotArk. Zoals de dagelijkse gebruikscyclus van 24 uur en de autarkische energiehuishouding is vanzelfsprekend een tweede cyclus. Het water en de waterzuivering een derde. Deze cycli kunnen zonder elkaar draaien maar zullen in de praktijk elkaar versterken. Uniek aan de HotArk is dat er niet alleen energie maar ook voedsel wordt geproduceerd. Voor het materiaalgebruik is de kwaliteit, de levensduur en het mogelijke hergebruik afgestemd op de te verwachten levenscyclus.’
‘Het HotArk concept leent zich uitstekend om op verschillende locaties te worden ingezet. De HotArk in Amsterdam Oost kan de eerste zijn van een keten duurzaam drijvende accommodaties. De ark kan natuurlijk ook zelf on tour gaan door Nederland.’

Project: Prijsvraag Duurzaam Drijvend Wonen
Locatie: Amsterdam
Jaar: 2010
Team: Vincent Muller in samenwerking met Harvey Otten, Evelyn Galsdorf, Marc Dahlmann, Krijn van der Voorn, Tjerk Lap, Maxim Amosov, Jeroen Snel