VILLA TOSCANA

0 Posted by - June 2, 2011 - Architectuur, Particulier

Het ontwerp: De droom van Roy & Lolita is het bewonen van een Toscaanse villa, zoals zij die in Italie gezien hebben. Echter de uitdaging ligt in het feit, dat deze villa in Lelystad een plek gaat krijgen. Een ander klimaat en dus ook andere eisen. In Toscane zijn de raamopeningen meestal klein tegen de warmte, in Nederland juist groot om meer licht binnen te krijgen. Met dit soort tegenstellingen is het een hele uitdaging tot het gewenste droomhuis te komen. Uiteindelijk zijn Roy & Lolita erg blij met het resultaat van hun ‘Villa Toscana’ met Nederlands comfort.

Project: Toscaanse Villa, Wonen in de Wolken
Locatie: In de Wolken, Landerijen Oost,  Lelystad
Status: Opgeleverd in 2006
Opdrachtgever: LATEI projectontwikkeling
Opgave: Het ontwerpen van een  droomhuis voor particulieren, op een welstandsvrije kavel in Lelystad. Dit was in het kader van het televisieprogramma ‘Wonen in de Wolken’ van RTL4
Architect:  KOW [Vincent Muller i.s.m. Yvette van Remundt]                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Aannemer: Dura Vermeer Bouw Hengelo

 

villa-toscana_kow_vm

villa-toscana_kow_vm2