HOEKWONING NL

0 Posted by - June 10, 2011 - Architectuur, Particulier

Toelichting: Eric en Roos willen graag groter gaan wonen in verband met mogelijke toekomstige gezinsuitbreiding, maar wel graag in of rondom het centrum. Een kavel voor een stadswoning in de wijk ‘Nieuw Leyden’ is hiervoor de perfecte plek. In overleg wordt een programma van eisen samengesteld, bestaande uit welke ruimtes gewenst zijn en welke architectuur hen aanspreekt. Met dit document wordt het schets-ontwerp gemaakt.

Het ontwerp: Een belangrijke wens is dat de woonkamer op de eerste verdieping komt. Dit heeft op deze lokatie het voordeel van vrije overhoekse uitzicht over een groen parkje en gekoppeld aan de buitenruimte boven de garage. De tweede verdieping wordt de hoofdslaapkamer  voorzien van eigen badkamer. De begane grond op straatniveau kan worden gebruikt voor meerdere extra slaapkamers en een badkamer.  Qua beeld is een eigentijdse architectuur ingezet met een verwijzing naar de witwaarde van oude huizen in de binnenstad. Het donkere metselwerk gecombineerd met de witte vlakken zorgen voor dat de woonruimte met veel glas het accent wordt van de hoekwoning en vormt zo een subtiel gebaar.

Project: Hoekwoning Nieuw Leyden
Locatie: Blok 13, Kavel 3, Nieuw Leyden, Leiden
Status: schetsontwerp in 2008
Opdrachtgevers: Eric & Roos