TENTOONSTELLING ELAN

0 Posted by - January 15, 2012 - Exposities, Interventies, Openbare ruimte, Prijsvragen

In samenwerking met Wijs Architectuur en ATELIER jv heeft Ontwerpburo MULLER het ontwerp voor de tentoonstelling ‘103 Interventies in Leiden’ gemaakt in het kader van de Elan Manifestatie 2012 in het RAP. Het concept is een tentoonstelling met 103 interventies gemaakt door de 8 Leidse architectenbureaus van Elan. Een interventie bestaat uit een ‘voor-‘ en ‘na-‘ situatie van een plek in de stad. De gekozen plekken hebben naar onze mening een interventie nodig om de situatie te verbeteren in de openbare ruimte. De hoofdruimte wordt ingericht als een ‘fashion store’, in plaats van kleding bieden wij de interventies aan. De inrichting is zo flexibel mogelijk gemaakt, alles is makkelijk verplaatsbaar of eenvoudig aan te passen. De interventies zijn 2-zijdig gedrukte panelen en bevestigd aan een kleerhanger die uit het rek gehaald kan worden. Per interventie hangt een label met een korte toelichting waarom de interventie is gedaan. Naast de interventies van Elan is er ook interactie van de bezoeker mogelijk. Een grote kaart van Leiden kan voorzien worden van een spijker met vlaggetje waarvan de bezoeker denkt dat daar een interventie nodig is voorzien van een korte motivatie in het boek! In de achterruimte presenteren de 8 bureaus zich in rolcontainers.

Opening

Donderdag 12 jan 2012 is de eLAN-tentoonstelling ‘103 Interventies voor de stad’ geopend door Pieter van Woensel [Wethouder Ruimtelijke Ordening, gemeente Leiden]. Het is lang geleden dat het RAP zo gevuld was met mensen, kortom de opening was een groot succes! De tentoonstelling is te bezichtigen tot 25 maart 2012 [op vr/za/zo van 12-17 u, nieuwstraat 33, Leiden]

Prijsuitreiking [opdrachtgeversprijsvraag, 12 jan 2012]

Op de opening van de hieronder genoemde tentoonstelling is tevens de uitslag bekend gemaakt van de door eLAN uitgegeven prijsvraag door jurylid Piet Breebaart. In de categorie bebouwd heeft de SLS [woningcorporatie] zowel de 1e en de 2e prijs gewonnen voor respectievelijk ‘Een tweede jeugd voor de Klik’ en ‘Hergebruik Slangentoren voormalig brandweerkazerne Langebrug’. In de categorie onbebouwd/ openbare ruimte is de winnaar de gemeente Leiden met ‘De Groote Vink: een blinde vink langs de Oude Rijn’ en de 2e plaats voor ‘Een nieuwe toekomst voor het complex de Suriname-Antillenstraat’ van Ons Doel [woningcorporatie].

selectie_a3-2