… GREEN DOTS

0 Posted by - August 30, 2012 - Duurzaamheid, Openbare ruimte, Prijsvragen, Tijdelijk

…Green Dots de inzending van Ontwerpburo MULLER is genomineerd uit ruim 70 inzendingen voor de Amsterdamse Groene Gevel Prijsvraag georganiseerd door Materia en Cultiwall.! Op de Living Walls & Roofs dag op 6 sept ’12 is bekend gemaakt wie de winnaar is. Alle genomineerde inzendingen zijn te zien bij het artikel op Architectenweb.

…GREEN DOTS

Overal in de stad kunnen ze staan, die bouwsteigers, voor nieuwbouw, renovatie of restauratie. Altijd prominent in het zicht, soms kort en soms voor jaren lang. Prachtige plekken in de stad ontkomen ook hier niet aan, zoals bijvoorbeeld voorheen het Paleis op de Dam [ingezonden beeld] of nu de Noorderkerk. Hoe mooi zou het zijn, als in plaats van de trend van grote reclamedoeken of foto’s, vertikaal groen het beeld zal bepalen. Dat kan met Green Dots!

De Green Dots zijn ronde cassette-elementen voor vertikaal groen met geïntegreerd irrigatiesysteem. Deze kunnen eenvoudig op elke universele steigerbuis bevestigd worden. De Green Dots kunnen naar eigen ontwerp geplaatst worden op de bouwsteiger, het raster volgend of juist niet, daarnaast kan de beplanting variëren in soort en kleur. Natuurlijk biedt het flexibele systeem ook ruimte voor Green Dots met andere afmetingen en vormen. Door de flexibiliteit van het systeem hoeven bouwwerkzaamheden niet verstoord te worden en kunnen de elementen simpel verplaatst worden indien nodig. Met LED-verlichting wordt gezorgd voor subtiele aanlichting voor in de avond.

Zo worden bouwsteigers reizende vertikale tuinen en zorgen voor een fraaier en groener beeld in de stad.

_Green Dots_72dpi_q8