LEIDSE BOEKENTOREN | 2012

0 Posted by - September 3, 2012 - Architectuur, Herbestemming, Initiatieven, Maatschappelijk

Slangentoren oude brandweerkazerne dè nieuwe ontdekking van leiden?

De brandslangendroogtoren was onderdeel van een oude brandweerkazerne, de kazerne is onlangs gesloopt ten behoeve van nieuw te bouwen studentenhuisvesting. Echter de Slangentoren staat nog overeind te wachten op een mooie nieuwe bestemming!

De met sloop bedreigde slangentoren aan de Langebrug in Leiden, eigendom van DUWO / SLS wonen, kan dè nieuwe ontdekking van Leiden worden. Het plan ‘De boekentoren met leestuin’ heeft een publieke functie, die maatschappelijke en culturele waarde geeft aan de bijzondere plek in de oude binnenstad. De brandslangendroogtoren heeft de ideale plek en maat om de boekentoren van Leiden te worden, geen stoffig archief, maar een kleinschalige showcase voor boeken van Leidenaren, door Leidenaren en over Leiden.

Opdracht: Redt de Slangentoren met een nieuwe bestemming!

Ontwerp: ontwerpburo MULLER i.s.m. ATELIER jelle verheijen

Opdrachtgever: SLS wonen/ Stichting DUWO, Leiden

Wanneer: 2012 [ontwerp]

Status: De slangentoren heeft inmiddels [in 2017] een nieuwe bestemming gevonden, zie De Brandmeester.

Slangentorenvisie_obM&ABV_a3_def_72dpi