BOTTOM UP STEDENBOUW | 2012

0 Posted by - November 9, 2012 - Initiatieven, Maatschappelijk, Onderzoeken, Openbare ruimte, Particulier, Stedenbouw, Tijdelijk

Inventarisatie ‘BOTTOM UP’ initiatieven in regio Leiden.

Donderdagavond 8 november 2012 heeft in het RAP een interessant debat plaats gevonden over bottom up initiatieven in Leiden gemodereerd door Bas van der Pol [C.A.S.T]. Dit naar aanleiding van ons onderzoek [obM & HKa in opdracht van het RAP] afgerond in juni 2012 als onderdeel van een landelijk onderzoek van het SfA [Stimuleringsfonds van Architectuur]. Het onderzoek betreft een inventarisatie van bottom up initiatieven die op innovatieve wijze interveniëren met de ruimtelijke organisatie, inrichting, [her]gebruik van gebouwen en openbare ruimte.

De inventarisatie is een momentopname en heeft circa 40 initiatieven opgeleverd. De initiatieven zijn in kaart gebracht en gecategoriseerd. Vier opvallende projecten zijn uitgelicht in het onderzoek; Vrij Groen [Anne Marie van Dam], Meet & Greet [Greet Meesters], Churchill Avenue [Willem van der Pol] en Singelpark [Michelle de Roo]. De  initiatiefnemers lieten in presentaties met verve zien hoe de plannen zo ver zijn gekomen en welke obstakels wel en niet overwonnen zijn.

BUS_debatavond 5b