WIKIGARDENHOUSE v1.0

0 Posted by - June 17, 2013 - Duurzaamheid, Particulier, WikiHouse

Voor Mark Wiebes & Marijtje Mulder ontwerpt obM een tuinhuisje voor de volkstuin in het OTV [Onderlinge Tuinen Vereniging] -complex, gelegen aan de Vlietweg 66T te Leiden.  Het ontwerp wordt gemaakt op basis van het open source bouwsysteem van WikiHouse. Het tuinhuisje wordt een pilotproject voor Holland Wikihouse, een stichting in oprichting. Speciaal voor dit project wordt door Hugo Meiland van Makerspace Leiden, een grote CNC frees gebouwd. Het bouwwerk wordt helemaal gemaakt met standaard houtplaten van 18 mm dik. Alle elementen worden uit het plaatmateriaal gefreesd en vervolgens als een bouwpakket op locatie in elkaar gezet. Voor meer info en inspiratie over het open source bouwsysteem zie het WikiHouse bord op pinterest!