CROESESTRAAT UTRECHT | 2013

0 Posted by - August 8, 2013 - Architectuur, Interieur, Particulier

Mogelijkheden voor kinderkamers.

Het monumentale huis van Rikjan & Annemarie aan de Croesetraat in Utrecht staat te koop. Om geïnteresseerden en kijkers de mogelijkheden van de bovenverdieping te laten zien heeft Ontwerpburo MULLER een aantal 3d-beelden gemaakt.

Door middel van een aantal kleine ingrepen kan er veel meer een gevoel van licht en ruimte ontstaan. In de kap bovenin aan de achterkant kunnen vrij eenvoudig twee grote dakramen gemaakt worden voor extra daglichttoetreding en natuurlijke ventilatie. Op de 2e verdieping kan een licht wandje opgetrokken worden om als het ware 2 [kinder-]kamers te creëren. In het wandje zou je bijvoorbeeld een raam kunnen maken om licht doorheen te laten vallen. De ruimte ter plaatse van de trap tussen de 1e en de 2e verdieping zou veel efficiënter gebruikt kunnen worden door deze te benutten als een trapkast. Ideaal als extra opbergruimte voor kinderspeelgoed of iets dergelijks.

Op deze manier zou je met eenvoudige betaalbare middelen toch bijzondere kinderkamers kunnen maken.

obM_Croesestraat_R&A_presentatieblad_RGB_web