BOUWGROEP T&D | 2013

0 Posted by - August 30, 2013 - Architectuur, Duurzaamheid, Herbestemming, Particulier, Prijsvragen

Herbestemming tot woningen van de oude conservenfabriek Tieleman & Dros in Leiden.

New Urban Beat [BEAT/development & New Urban link] gaat in samenwerking met de gemeente Leiden de oude conservenfabriek Tieleman & Dros op de hoek van de Middelstegracht en de Ir. Driessenstraat in Leiden verkopen voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Hiervoor mogen bouwgroepen zich inschrijven.

Bouwgroep T&D

Bouwgroep T&D wordt begeleid door een professioneel team met deskundigheid op het gebied van herbestemming, monumenten, particulier opdrachtgeverschap en woningbouw. T&D staat voor Tieleman & Dros, het complex aan de Middelstegracht 38-40 in Leiden. Vroeger waren deze panden onderdeel van de oude conservenfabriek van Tieleman & Dros. Het pand, eigendom van de gemeente Leiden, staat nu te koop. Een bouwgroep is een groep particulieren die gezamenlijk gaan [ver]bouwen onder begeleiding van een architect en adviseurs met deskundigheid op specifieke disciplines. De bouwgroep treedt als opdrachtgever op, ook wel bekend onder de term CPO [Collectief Particulier Opdrachtgeverschap].

ARCHITECTEN:
Jelle Verheijen www.atelierjv.nl
Vincent Muller www.ontwerpburomuller.nl

CONSTRUCTEUR:
Jan van Iterson www.faasenvaniterson.nl

BOUW & PROJECTMANAGEMENT
Jacob Klok, Timeclock

BOUWFYSICA
Maarten Bannink Adviesburo voor Bouwfysica

*UPDATE 1*

Hou ook onze Facebookpagina in de gaten! En vergeet niet onze pdf-brochure hier te bekijken.

*UPDATE 2*

Brainstormsessie houden we voor geïnteresseerden voor een woning in de Woonfabriek op 11 juli om 20:00 u. op de Oude Rijn 91 in Leiden [aanmelden via Jelle of Vincent, zie onderstaande contactinformatie].

*UPDATE 3*

De inschrijving is gedaan! De tweede en derde bijeenkomst heeft inmiddels ook plaats gevonden met nog een paar nieuwe mensen aangehaakt bij de groep. Een mooie sterke basis om samen te gaan voor het indienen van de beste planvisie op 20 september 2013. In totaal zijn er 5 inschrijvingen gedaan voor het complex, zie de facebooksite van de gemeente.

*UPDATE 4*

Het plan van aanpak is 20 september ingediend bij de gemeente na een fantastische  samenwerking binnen de bouwgroep! De verschillende expertises binnen de bouwgroep kwamen erg goed van pas. Uiteindelijk hebben slechts 3 bouwgroepen ingediend en op 30 september wordt de uitslag bekend gemaakt. Hopelijk krijgen we de gunning, tot dan is het dus nog erg spannend!

*UPDATE 5*

Helaas zijn wij met Bouwgroep T&D met een paar punten minder op de 2e plek geëindigd…

flyer_bouwgroep T_D_web75dpi_verkleindNo Titlewebpic3_luchtfoto T&D oud