WikiHouse De Stripmaker

0 Posted by - October 14, 2019 - Architectuur, Duurzaamheid, Maatschappelijk, Particulier, Stedenbouw, WikiHouse

Betaalbare zelfbouw!

Na de succesvolle realisatie van de Pionierswoning wordt in Almere Buiten op De Stripmaker (Stripheldenbuurt) in 2 fases in totaal 26 tot 28 WikiHouses gerealiseerd. Kortom de eerste opschaling van WikiHouse in Nederland! Op basis van het speciaal ontwikkelde WikiHouse SWIFT systeem is een ‘toolbox’ gecreëerd waarmee toekomstige bewoners hun eigen ontwerp maken. Na afsluiting van het Schetsontwerp is de groep van Fase 1 onlangs gestart met het Voorlopig Ontwerp. Desondanks zijn er nog enkele kavels beschikbaar, zie www.wikihousedestripmaker.nl voor meer info als je geïnteresseerd bent.

Ontwerpburo MULLER (i.s.m. NarrativA architecten) is als architect onderdeel van het bouwteam en begeleidt de toekomstige bewoners bij het maken van een ontwerp en verzorgt de bouwkundige uitwerking en de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Het project is een initiatief van het Woningbouwatelier (Gemeente Almere) vanuit het Almere 2.0 programma. Naast de architect en de initiator bestaat het bouwteam uit Stichting Hout Research (constructeur), Urbannerdam (procesbegeleiding bewoners), Technion (energie adviseur), Bouwscoop (kostendeskundige) en een aannemer.