WikiHouse de Stripmaker | 2022

0 Posted by - January 7, 2022 - Architectuur, Duurzaamheid, Open Source, Particulier, WikiHouse

Betaalbaar door echte zelfbouw!

In juli 2020 is gestart met de zelfbouw van 9 WikiHouses in fase 1 en in juni 2021 met de zelfbouw van 18 WikiHouses in fase 2. De verwachting is dat de meeste van de 27 woningen medio 2022 gerealiseerd zijn. De houten WikiHouse-casco’s zijn met behulp van een handleiding en bouwbegeleiding zelf in elkaar gezet door de toekomstige bewoners. De afwerkingen worden ook grotendeels zelf gedaan. Voor uitgebreide informatie over wat WikiHouse is en hoe het werkt, zie het platform WikiHouseNL.

Ter voorbereiding, voor begeleiding, aanvraag omgevingsvergunning en technische uitwerking van het project is een bouwteam opgezet.

Bouwteam fase 1: Woningbouwatelier (initiatiefnemer), Ontwerpburo MULLER i.s.m. Narrativa Architecten (architect/ ontwerpbegeleiding), Stichting Hout Research (constructeur), Luning (Constructeur), Urbannerdam (procesbegeleiding zelfbouwers), Technion (energie adviseur), Bouwscoop (kostendeskundige) en Bouw2000 (bouwbegeleiding/ aannemer fundering), Boerboom Hout BV (cnc-freeswerk).

Bouwteam fase 2: Woningbouwatelier (initiatiefnemer), Ontwerpburo MULLER i.s.m. Hans Klanker (architect/ ontwerpbegeleiding), Luning (Constructeur), Urbannerdam (procesbegeleiding zelfbouwers), Steenvlinder Inc (huur/koop), Technion/ Innax (energie adviseur), Bouwscoop (kostendeskundige), Adviesbureau Vos (bouwbegeleiding) en Bouw2000 (aannemer fundering), Boerboom Hout BV (cnc-freeswerk/ makerspace on site) .