FC WikiHouse | 2022

0 Posted by - September 23, 2022 - Architectuur, Duurzaamheid, Hergebruik, Open Source, WikiHouse

FC WikiHouse is een klein biobased paviljoen [25 m2 gebruiksoppervlakte] gemaakt op het kavel van de Flevo Campus op de Floriade 2022 in Almere. Tijdens de Floriade dient het paviljoen als expositieruimte voor de Flevo Campus en Interreg NWE Housing for zero Energy/ WikiHouseNL en wordt daarnaast gebruikt als verzamelpunt door Horizon Flevoland. Na de Floriade wordt het paviljoen een vergader/ werkruimte voor de Flevo Campus voor ca 10 jaar. Het WikiHouse-paviljoen is gefundeerd met schroefpalen met daarop hergebruikte houten [Azobe] meerpalen als funderingsbalken. Het WikiHouse-casco is geïsoleerd met houtvezelisolatie. De buitenafwerking voor dak- en gevel is van thermisch gemodificeerde houten delen [Frake] voorzien. De kopgevels met zwart gebrande houten delen [Douglas] volgens de oude Japanse Shou Sugi Ban methode.

Status: gerealiseerd in april 2022

Opdrachtgevers: Flevo Campus/ Woningbouwatelier

Bouwteam: Flevo Campus/ Woningbouwatelier/ Boerboom Hout/ Luning/ Innax/ Ontwerpburo MULLER