WikiHouse Middelstum | 2022

0 Posted by - September 23, 2022 - Architectuur, Duurzaamheid, Particulier, WikiHouse

Vrijstaande woning in gem. Loppersum/ Eemsdelta, Groningen

Een grote vrijstaande ‘WikiHouse’ woning voor een gezin met 3 kinderen aan de rand van het dorp Middelstum. Het ontwerp bestaat uit 2 volumes die met elkaar verbonden zijn met de transparante entreehal met zicht op de tuin. Het lage volume is het woon- en eetgedeelte in combinatie met een werkruimte. Het hoge volume bevat de hoofdslaapkamer en badkamer op de begane grond en de 3 kinderslaapkamers op de 1e verdieping. Beide volumes richten zich op de achtertuin.

De metalen dak- en gevelbekleding vormt een schil om de 2 volumes aan de lange buitenzijdes. Het doel is om zoveel mogelijk hergebruikte metalen delen als een lappendeken samen te stellen. De andere gevels worden met horizontale houten delen gemaakt.

Opdrachtgever: Cindy & Dwight | Status: Voorlopig Ontwerp Jaar: 2022